Valborg

I år innehöll mitt valborgsfirande varken eld eller sång, vilket känns lite konstigt, men det var en trevlig kväll ändå. Vi har haft grillknytis hos en kompis. För mig, som småbarnsförälder, kändes det ovant när hårdrocken pumpade ut genom högtalarna och det inte var viktigt “att äta tidigt innan barnen blir för hungriga”, men det var så skööönt! Det som för inte så länge sedan var standardinramningen på en trevlig kväll är nu ovant, och det var en liten insikt för mig. För vår del blev det en tidig och städad kväll, eftersom barnen blev trötta och ville åka hem, men bara att få en glimt av det tidigare livet var tillräckligt just nu.

Ett betydligt svårare ämne är att lägga ner en byskola. Ännu lite besvärligare tror jag det är när man själv bor i den aktuella byn och har barn i den aktuella skolans förskola. Så är fallet för mig. Jag har nyss läst ett långt och mycket upprört mejl från en förälder som absolut inte kan förstå hur vi politiker i byn kan säga nej till stöd till fortsatt drift av skolan. Jag förstår alla föräldrar och barn som är ledsna, besvikna och arga. Jag är också besviken över att inte kunna argumentera för mer utvecklingsmedel till Nickebo skola. Men verkligheten är den att jag i mitt förtroendeuppdrag (ledamot i kommunstyrelsen) har att se till hela kommunens väl och ve, och jag har samtidigt ett ansvar för att vissa ekonomiska krav uppfylls. Jag kan argumentera länge och väl för att medel ska satsas på utveckling av Karbenning, men när utvecklingsambitionerna inte leder till de resultat vi har efterfrågat så måste vi någonstans ta det svåra beslutet att inte tillföra ännu mer extra resurser. Det vore oansvarigt, mot alla kommuninvånare, vars gemensamma medel vi har att förvalta.

Det finns fortfarande möjlighet för skolan att leva vidare, om Föräldragruppen och Intresseföreningen genomför de sänkningar av driftskostnaderna som presenterats för kommunen. Då finns det fortfarande en skola att utveckla och byggare vidare på och det är min önskan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s