Queertopia 2010

Nu har jag gått med i Facebookgruppen Quertopia 2010 i Norberg – ett evenemang som verkar riktigt spännande. Jag saxar från beskrivningen på Facebook:

“Musikfestivaler med camping är idag ett område som är ockuperat av heteronormen. Sexistiska och homofoba kommentarer från machomän, en manlig norm som präglar vilka artister som får plats på de stora scénerna och känslan av att som hbt-person vara ”the only gay in the village” på campingen. Men alla ockupationer kan och ska hävas och normer kan och ska brytas ned. En annan värld är möjlig och sommaren 2010 skapar vi en egen utopi. För att vi kan, för att vi vill och för att vi törs. En norm ses bara som en sanning till någon kommer och ifrågasätter den. Och till slut raserar den.

Tänk er en festival med camping fylld av härliga queers i alla regnbågens färger. En armé av kärleksfulla älskande queera drägg. På queertopia är alla människor med ett queert förhållningssätt välkomna, oavsett kön eller sexualitet. Men alla är också välkomna att spränga sina egna gränser.”

Hur det kommer sig att denna festival “landat” i Norberg vet jag inte (än) men jag vet att den är varmt välkommen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s