Opinionsbildare

Urban Ahlin var på snabbvisit i Norberg idag. Han kontaktade kommunstyrelsens ordförande och bad att få träffa lokala opinionsbildare. Jag blev inbjuden. Tydligen är jag att betrakta som opinionsbildare, numera!

Träffen med herr Ahlin var i alla fall trevlig och intressant. Vi pratade om utmaningar för små glesbygdskommuner, Afghanistan och Finsam kontra Kraftsam, bl a. Herr Ahlin undrade om inte Finsam är en liberal idé. Jag kan inte svara på var den har sitt ursprung med det är en BRA och mycket EFFEKTIV idé – är inte det huvudsaken?

Han slog huvudet på spiken gällande mina farhågor: vi sossar kan tydligen inte bara acceptera att andra kommer med bra förslag och utveckla dem till ännu bättre idéer. Vi har någon konstig prestige i att allt bra måste komma från oss själva! Nu finns finsam, och SKL har lagt ett jättebra förslag om En gemensam ingång för alla arbetssökande. Men istället för att göra det till vårt eget och utveckla det till något bra för alla, så ska vi hitta på en annan, lite sämre, egen idé med fånigt namn. Sämre, men egen. Suck. Vad beror denna fåniga prestige på och hur ska vi göra oss av med det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s