Jobbkongressen fredag kväll

I morse när vi startade var vi tre timmar efter programmet. Just nu är vi ungefär tre timmar före programmet. Hur är detta möjligt? Framför allt beror det på att talartiden idag har varit kortad till 1 minut (istället för 3). En minut är lite väl kort, tre minuter (med vanligen förekommande överdrag) är för långt. Jag vill därför förorda en framtida talartid om två minuter. Tror att jag ska motionera om det till nästa kongress.

Nu efter middagen har jag hållit mitt andra anförande under kongressen, den här gången i strandskyddsfrågan. Mitt anförande finns här nedan:

Ett Sverige i sammanhållning kräver en fortsatt levande glesbygd.

I vissa områden fungerar inte systemet med strandskydd; det byggs allt för mycket allt för nära många stränder stränder.

I andra delar av landet fungerar inte systemet av andra skäl. I glesbygd är problemet att det är för svårt att få tillstånd att bygga nära någon av alla de tusentals sjöar som ligger helt obebyggda. Visst ska vi även fortsättningsvis ha många obebyggda sjöar, men är det verkligen nödvändigt att som i Norra Västmanland ha fler obebyggda sjöar än invånare? (ok, en liten överdrift…)

Vi som lever i glesbygd ser att ett av våra viktigaste verktyg för att få människor att våga bygga hus i våra områden är att de får bygga sjönära.

Ett hus kostar ungefär lika mycket att bygga, oavsett var i landet man gör det. I Norra Västmanland får du tillbaka ungefär en fjärdedel av vad det kostade att bygga när du säljer det huset, OM det inte ligger sjönära! Då ökar intresset för att bygga hus och bosätta sig även i våra vackra delar av landet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s