Ändra lagen?

På senaste mötet med Norbergs AKn var det en medlem som påtalade det orimliga i att företag säger upp personal och hyr in arbetskraft via bemanningsföretag istället, med följden att villkoren blir sämre och mer osäkra för dem som utför jobben. Sven-Erik Österberg var med på mötet och han skred snabbt till handling:

“Det är absurt att ett företag  – som nu Urban Outfitters – har rätt att säga upp all personal på grund av arbetsbrist, när det är helt uppenbart att det inte är arbetsbrist det handlar om. Och Urban Outfitters är dessvärre inte ensamt om att ta till sådana fasoner. Arbetstagarnas rättigheter behöver stärkas, säger Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiske talesperson Sven-Erik Österberg.

– En arbetsgivare ska inte kunna missbruka möjligheten att säga upp personal på grund av arbetsbrist, för att i stället använda bemanningsföretag. Därför måste lagstiftningen bli tuffare. Socialdemokraternas kongress beslutade för en knapp månad sedan att lagtiftningen behöver ses över. Vid ett regeringsskifte nästa år tillsätter vi omedelbart en utredning för att se över reglerna i LAS och MBL. ”

Det finns hopp, med andra ord.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s