Formande av valprogram

Liksom alla andra politiska organisationer håller vi nu som bäst på att forma vårt valprogram inför kommande mandatperiod. För min del är det första gången. Jag vet inte hur vårt parti brukar göra men i år har vi utsett en valprogramgrupp där jag är sammankallande. Det är så KUL att få sitta och spåna kring vilka de viktigaste frågorna är för närmaste framtiden, vad vi tror att vi kan lova och vad som är strävansmål, vad som ska prioriteras framför annat och vad som ska lämnas därhän. Det är här, mina vänner, som vårt framtida samhälle formas.

Oavsett om det gäller (S) i Norberg eller något annat parti någon annanstans så är det just i dessa diskussioner som vi trattar ner vad vi vill göra och hur vi vill göra det – sedan är det förstås upp till väljarna att avgöra vilken typ av samhällsutveckling de vill se.

Vi har haft stor nytta av de öppna seminarier vi har arrangerat det senaste året. De inbjudna gästföreläsarna och övriga deltagare har hjälpt oss att hitta viktiga frågor, vrida och vända på problem och lösningar och givit signaler om vad de ser som mest viktigt att prioritera kommande mandatperiod. Jag hoppas att fler norbergare väljer att delta på seminarierna i framtiden för där grundläggs faktiskt delar av vår politik.

Demokrati är ibland svårt. Demokrati är ibland omständigt. Men det har blivit tydligt för mig det senaste året att demokratin verkligen funkar! Vill vi så kan vi, tillsammans, forma precis det samhälle vi vill ha. Frågan är bara vad vi vill, hur många som vill det och hur mycket vi är beredda att jobba för att få det som vi vill.

Fler detaljer om vad sossarna i Norberg vill kommer i början av nästa år. Då ska vårt valprogram vara klart att presentera. Håll ut! 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s