Nya tag

Ett långt jullov är nu till ända och alla energidepåer är fyllda. Härligt! Nu är det hög tid att kavla upp  ärmarna och sätta igång med valrörelse på allvar.

Medlemmarna i Arbetarkommunen Norberg brukar säga att varje dag är det valrörelse: det är det vi gör i vardagen som medborgarna bedömer oss efter, det är det som åstadkoms mellan valen som räknas. Det är förstås sant. Dock tror jag att vi nu, i valrörelsen, måste påminna väljarna  i Norberg om vad vi har gjort och tydliggöra vad vi vill fortsätta med om vi skulle få förnyat förtroende.

När det gäller riksdagsvalet tror jag det viktigaste är att visa på skillnaden i ideologi. Vilken typ av samhälle är det vi vill ha och hur ska vi ta oss dit? Vill vi ha ett Sverige där alla vi som har resurser, hälsa och arbete får det ännu bättre (och använder en ännu större andel av jordens resurser) samtidigt som de som inte har lika “attraktiva” resurser, som inte har en hälsa på topp eller som inte har något arbete “får skylla sig själv” och får allt större problem att klara vardagen? Nej, är förstås svaret från oss rödgröna. Min bedömning är att det är allt fler människor som ifrågasätter den politik som nuvarande regering för och vill ha ett annat samhälle. Det är vårt största trumfkort i valrörelsen.

När det gäller Norberg och valsamverkan så har (S) ställt frågan både till (V) och (MP). Det ena partiet har lämnat ett positivt besked, det andra ska diskutera saken. Min bedömning är att en samverkan mellan alla oss tre vore till gagn för Norberg. Frågan är bara hur vi ev. vill samverka och så småningom kanske samregera. Fortsättning följer. Spännande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s