Handsken verkar vara kastad

I dagens nummer av tidningen Fagerstaposten publiceras en insändare av Christer Filipsson (FP). Filipsson menar, med anledning av det nyårlöfte för klimatet som vi avgivit tillsammans med (MP), att det är valfläsk. Citat:  ”När nu Eriksson och Lind framställer sig som det nya miljöalternativet i Norberg så borde man be oss som faktiskt drivit miljöfrågan om ursäkt. Att framstå som miljöns enda beskyddare är ett hån och ett slag i ansiktet på alla oss som under tre år försökt förmå kommunen att göra något i miljöhänseende.”

Denna insändare föranleder ett antal frågor. Till exempel:

– På vilka grunder menar Filipsson att han hör till dem som drivit miljöfrågan? Av vad jag kan minnas har Filipsson skrivit två motioner med miljöinriktning. Den senaste handlade om digitala politiska handlingar. En bra motion, anser jag, som föregicks av en motion från (S), (V) och (MP) om digitala handlingar för de ledamöter som så önskar.

– Filipsson har, i ärlighetens namn, motionerat om att kommunen bör miljöcertifieras MEN samme Filipsson har i alliansens förslag till budget för 2010 inte avsatt en enda krona för att genomföra någon certifiering. Alliansens motförslag till budget gick istället ut på att minska anslaget Kommunstyrelsen till förfogande (där offensiva satsningar på t ex miljöförbättringar ofta ligger). Säg mig, Christer, hur du får det att gå ihop? (S) och (MP) har i vårt nyårslöfte tvärtom lovat att avsätta medel för just miljöförbättrande åtgärder – det som framkommer i den klimatstrategi som är under beredning. Om det kallas valfläsk så ok, det leder i alla fall till konkreta åtgärder för vår gemensamma miljö.

– På vilka grunder menar Filipsson att han försökt förmå kommunen att vidta miljöåtgärder? Mig veterligen var det främst Peter Lind (MP) som förespråkade de miljömål som vi har enats om i Vision 2015 för Norberg. Mig veterligen är det (S), (V) och (MP) som har motionerat om småskalig energiproduktion i Norberg. Mig veterligen var det (MP) som skrev motionen om klimatstrategi som vi tillsammans beslutade om.

Men Filipsson kanske har glömt vilket parti han tillhör? Eller, vilket framstår som mer troligt, tar Filipsson tillfället i akt att kasta handsken och mana till strid med alla till buds stående medel i den stundande valrörelsen. Har man inte så mycket att anföra i egen sak kan man ju alltid försöka framställa saker och ting så att de passar de egna syftena, eller hur?

Handsken må vara kastad men vad mig anbelangar får den ligga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s