Oförskämdheter istället för egen politik

Folkpartiets främsta företrädare i Norberg, Christer Filipsson, har återigen blivit publicerad på insändarplats i lokaltidningen Fagerstaposten. Att Filipsson är en aktiv skribent är bra, dessutom är han en duktig sådan som ofta lyckas med klockrena formuleringar. Sanningshalten i Filipssons inlägg är det ibland tyvärr sämre ställt med. Så även i gårdagens insändare (10-02-19).

Filipsson börjar med att berömma (V) för att de inte vill ingå i valsamverkan med (S), vilket skribenten tolkar som att de är “trötta på politiskt käbbel”. Min åsikt är att majoriteten av det politiska käbblet i Norberg står Filipsson själv för – på insändarplats. I nämnder och styrelser är partierna ofta överens men i sina insändare utmålar författaren (S) som diktatoriska. Det  är den första rena lögnen.

Efter det hoppas Filipsson att (V)’s “pragmatiska Norbergsmodell kan innebära slutet på den fyra år långa demokratiska diktaturen som under s-styre präglat Norberg”. Lögn nummer två, eftersom (S) under innevarande mandatperiod har röstat FÖR majoriteten av Filipssons motioner samt motionerat tillsammans med (V) och (MP) i ett par frågor. I en fråga – förslag till ny politisk organisation – röstade vi EMOT förslaget från (V) och Alliansen, och då blev vi NERRÖSTADE. På vilket sätt menar Filipsson att det är diktatur???

Efter det fortsätter Filipsson, sin vana trogen, att utmåla “det gamla gänget” inom (S) som maktfullkomliga och oförmögna till ödmjukhet. Detta är ett exempel på den lögnaktiga och oförskämda låtsasargumentation som Filipsson allt för ofta ägnar sig åt. Till skillnad mot författaren är detta “gamla gäng” människor som ägnat tusentals timmar åt ideellt arbete för Norberg och norbergarnas bästa, människor som på alla sätt och vis försöker ta ansvar för det förtroende de har fått av medborgarna och modigt och klokt tar beslut som ibland är impopulära och svåra att stå upp för. En ursäkt från Filipsson vore på sin plats.

Enligt Filipsson har “den nya ledningen som ska ta över (S) inte heller visat några prov på ödmjukhet.” Jag kan inte tolka detta som att det är någon annan än mig han menar. Efter Filipssons senaste påhopp på insändarplats (i januari i år) angående vårt klimatlöfte tillsammans med (MP), konfronterade jag honom och frågade vad han menade med okvädningsorden i sin insändare (där jag namngavs). Filipsson svarade då att insändaren inte var riktad mot mig personligen (?) utan att han var sur på hur kommunen (d v s våra mycket kompetenta tjänstemän) har hanterat besvarandet av hans motioner. För mig blev det ett tydligt bevis på att Filipssons taktik är att utmåla (S) som maktfullkomliga översittare i brist på förmåga att formulera egen politik.

Vi i (S) har frågat (V) och (MP) om de vill valsamverka med oss, eftersom vi tror på bred samverkan för Norbergs bästa. (V) har svarat nej men (MP) har svarat ja. Det är vi jätteglada över. Det är inte aktuellt med valsamverkan med Alliansen, av naturliga skäl, men däremot är vi oftast positiva till de förslag som läggs från allianspartierna och vi brukar försöka hitta lösningar som alla partier gillar.  Men en förutsättning för ett konstruktivt samarbete är att alla parter håller sig till sanningen, har respekt för att vi ibland har olika åsikter och behandlar sina meningsmotståndare på ett vuxet sätt. Om Christer Filipsson klarar det ser vi fram emot en konstruktiv samerkan för Norbergs bästa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s