Fantastiska Nickebo Förskola

Det sägs att ovanligt många barn ska börja förskolan till hösten i Norberg. Det är jättekul! Jag hoppas att några föräldrar orkar göra sig omaket att köra sina barn till Karbenning, för här har vi en helt fantastisk förskola.

För tillfället är det 8 barn på hela förskolan och 2,5 personal. Här blir varje barn sett, uppmärksammat och stimulerat på sin nivå precis varenda dag. Här har personalen möjlighet att ställa om verksamheten efter det som för dagen visar sig vara aktuellt och barnen har stor möjlighet att påverka innehållet under dagen. Alla känner allas föräldrar, syskon och morföräldrar. Tryggheten är total.

Hittills i år har förskolan haft projekt Affär. Barnen har tillverkat varor till affären, tagit med tomma förpackningar hemifrån, burit hyllor, skrivit skyltar osv. De har också skrivit på listor vad alla varor heter och kostar. Barnen turas om att stå i affären och då håller de reda på när 10 minuter har gått och det är dags för skiftbyte. När man har jobbat i affären får man pengar som man sedan kan handla för. Helt suveränt!

Detta projekt har bidragit till att även de små barnen, tvååringarna, nu har koll på vad pengar är, att man ibland får växel när man handlar, de kan känna igen flera bokstäver och de vet vilken visare på klockan som flyttar sig när en minut gått. Är det inte suveränt?!?

Jag hoppas att fler familjer väljer att ha sina barn på denna fantastiska, naturnära förskola så att vi kan ha den kvar. Det är barnen och personalen värda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s