KS 6 april i korthet

Årets andra kommunstyrelsesammanträde i Norberg är till ända och det bjöd på ett par små överraskningar:

Det verkar finnas en spricka i Norbergsalliansen i sporthallsfrågan (ett parti deklarerade idag att de har svängt och nu är för ett byggande av sport- och evenemangshall). Ytterligare ett parti öppnade upp för att de kanske kommer att tänka om, ur ett demokratiperspektiv. Spännande! Det verkar som att fler partier har insett att norbergarna verkligen vill ha en ny, centralt belägen sporthall och att det kan vara förenat med politiskt “självmord” att vara emot det. Ännu fler partier från gärna tänka om innan vi tar beslut i KF i maj.

Som jag ser det talar alla argument för byggande av en sport- och evenemangshall: den hall kommunen ny hyr är undermålig, kan bara utnyttjas kvällstid och är inte centralt belägen. Skolan har inte tillgång till ändamålsenliga lokaler för idrottsundervisningen så de lägre klasserna är hänvisade till en liten, gammal och sliten lokal som inte håller för dagens krav. Vi behöver investera i barn och unga i Norberg, vi behöver visa att vi tror på kommunen och ge våra medborgare lite framtidstro. Vi kan också utvecklas som evenemangskommun om vi möjliggör för mindre mässor och konserter. Fritidsgården Unkan kan få nya, ändamålsenliga lokaler och Ungdomsmottagningen kan få det läge som de förtjänar. För mig är det faktiskt inget svårt beslut, trots att investeringen går lös på ca 32 MKr. Detta är precis vad Norberg behöver!

Vi fick en dragning om mottagande av ensamkommande flyktingbarn och KS var enigt i att detta ska vi göra. Beslut i KF i juni, som det ser ut. Många starka argument även för detta (framför allt förstås att vara solidariska med våra medmänniskor), enligt min mening, och inte särskilt många argument emot. Jag ser fram emot ett HVB-hem i kommunens egen regi och att lokaler som idag står tomma kan bli en trygg plats för ungdomar på väg ut i livet med hjälp av kunnig och varmhjärtad personal. En del utrednings- och planeringsarbete återstår, samt att förbereda norbergarna på att hjälpa till med introduktionen till vårt samhälle.

KS har godkänt förslaget till Årsredovisning för 2009 samt att intäkterna från fastighetsförsäljning förra året överförs till NVK för underhåll av våra fastigheter. Klokt.

Oroande är att vår semesterlöneskuld stadigt ökar. Undrar vad det beror på? Varför tar våra anställda inte ut sin intjänade semester? Några idéer om vad det kan bero på och vad vi kan göra åt det?

I morgon, onsdag, ska vi presentera vårt lokala valprogram. Det känns spännande, men framför allt ska det bli kul att äntligen få prata politik!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s