Rödgrön budget för Norberg

Möjligheternas land – Möjligheternas Norberg!

Nu har det rödgröna regeringsalternativet presenterat ett gemensamt budgetförslag. Detta förslag blir statsbudget för Sverige om vi rödgröna får regeringsmakten efter valet 19 september. Vad innebär då detta för Norberg och norra Västmanland?

Budskapet i budgetmotionen är En ny färdriktning för Sverige. Vi socialdemokrater vill att Sverige ska bli ett Möjligheternas land, för alla. Möjligheternas land innebär ett rikare liv för alla, inte bara för de som är rika på pengar.

Att skapa fler jobb är huvudfokus i budgeten. Fler måste få ett arbete för att vi ska bli ett Möjligheternas land och att klyftorna i Sverige ska minska. Vi lovar att 80 procent av befolkningen i vuxen ålder ska finnas i reguljär sysselsättning. Vi lovar också att behovet av det förnedrande socialbidraget ska minska med 20 procent till 2015.

Vi vill satsa på utbildning (både vuxenutbildning och yrkesutbildning), bygga fler hyresrätter och studentbostäder, ge 12 miljarder kronor mer till kommuner och landsting, sänka arbetsgivaravgiften för de minsta företagen, ge större stöd till att isolera hyreshus mm.

Rent konkret innebär detta för Norberg

  • Att många fler arbetslösa får ökade chanser till utbildning (vuxenstudier och yrkesutbildning, t ex)
  • Att unga arbetslösa inte behöver gå syssloslösa i 90 dagar i väntan på insatser från Arbetsförmedlingen
  • Att fastighetsägare (bl a NVK) får ekonomiska stimulanser till energiomställningar och renoveringar av flerfamiljshus
  • Att tågtrafiken kan byggas ut ytterligare och möjligheterna att resa och arbetspendla till t ex Västerås och Stockholm förbättras
  • Att kommunen får ökade intäkter med ca 4 miljoner kr varje år, vilket motsvarar ungefär 8 nya heltidstjänster att fördela i t ex hemtjänsten, äldreomsorgen eller skolan
  • Att vi får bättre möjligheter att föra en solidarisk politik för ett sammanhållet, piggt och grönt Norberg

Det rödgröna budgetförslaget ligger helt rätt i tiden och är precis vad vi behöver. Se till att det blir en rödgrön regering redan i höst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s