KS-AU i Norberg juni 2010

I måndags hade vi, som vanligt, ett fullmatat KS-AU-möte. Här är några av de saker vi diskuterade:

Vi förordade en kandidat till Personalchefstjänsten. Förhoppningsvis kan vi skriva avtal med honom inom kort.

Efter rapporten från Norra Västmanlands samordningsförbund fick vi veta att förhandlingar pågår med Sala, Hallstahammar och Surahammars kommuner om en utvidgning av förbundet. Bra! Det låter som att dessa tre kommuner kan bli medlemmar före årsskiftet. Det betyder att samtliga västmanländska kommuner har samordningsförbund fr o m nästa år. Kalasbra!

Ett tillägg till Översiktsplanen avseende vindkraft behandlades. Det känns bra. Inom kort ska planerna ställas ut så att allmänheten kan komma med synpunkter.

Det hettade återigen till i frågan inrättande av Idrotts- och kulturstipendium. När vi trodde att vi slutligen var överens deklarerade alliansens representant att de nu har ändrat sig och kräver att det blir ett rent idrottsstipendium. S och V förordar idrott- och kultur och det klubbades igenom. Jag ser fram emot debatten i KS.

En fullmäktigeberedning ska tillsättas för att undersöka möjligheten till gemensam stöd- och utredningsenhet med kringliggande kommuner. Det vore kul att få ingå i den beredningen, tycker jag.

Vi föreslår KS besluta att Norbergs kommun ska delta i SKL’s företagsklimatsundersökning. Den undersökningen vänder sig till företag som de facto har haft kontakt med kommunen på ett eller annat sätt. Vi kan alltså få direkt feedback på vårt bemötande och handläggning, till skillnad från Svenskt Näringslivs undersökning som mest fokuserar på faktorer som vi svårligen kan påverka (avstånd till internationell flygplats och hamn, möjlighet till tågtrafik etc).

Vi tog del av kvalitetsredovisning 2009 för Norbergs förskolor och skolor. Delvis är det trevlig läsning men vi har fortfarande mycket kvar att göra när det gäller framför allt måluppfyllelse i de lägre åldrarna.  Jag har stora förväntningar på skolledning, lärare och elever.

Nu har kommunstyrelsen sommaruppehåll och vi återkommer i augusti med ett tvådagarsmöte. Tro det eller ej men jag saknar redan KS…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s