Bättre stöd till lägre pris?

Under Almedalsveckan arrangerar ESF-rådet tillsammans med Ungdomsstyrelsen ett seminarium om hur vi kan arbeta annorlunda för att minska ungdomsarbetslösheten. Jag är inbjuden för att berätta om hur man kan arbeta med finansiell samordning för att förbättra stödet till arbetslösa. Inbjudan till seminariet hittar du här.

I Södra Dalarna har vi samlokaliserat personal från socialtjänst, arbetsförmedling, försäkringskassa och landsting. De bildar team (ett eller flera, det har varierat över tid) som arbetar tillsammans mot samma mål: Individen ska få det stöd och den hjälp han/hon behöver för att långsiktigt klara sin egen försörjning.

Det är många olika delar av livet som vävs in: förmåga att ta ansvar för sitt eget liv, sociala kontakter, beteendemönster, självkänsla, ta hand om sin kropp, kompetensökning etc. Det är en framgångsrik verksamhet som också är mycket lönsam för samhället. Det visar den samhällsekonomiska utvärdering som företaget PayOff gjorde år 2009. Det är erfarenheterna av detta arbete, samt min vision för ett sammanhållet stödsystem i välfärdssamhället, som jag ska prata om under Almedalsveckan.

Hoppas att vi ses i Visby den 5 juli!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s