Vänteläge

För oss som är djupt intresserade av politik är dagar som dessa rena rama julafton: valanalyser och statistik i en strid ström, spekulationer och allvarsamma förhandlingar står som spön i backen. Härligt! Detta är ju demokratins kärna: att utifrån medborgarnas lagda röster hitta bra vägar för samhällets utveckling.

I Norberg är vi säkert flera som väntar med spänning på morgondagens “onsdagsräkning”, då ca 130 förtids- och poströster som hittills inte är öppnade ska räknas. Före onsdagsräkningen är alltså mandatfördelningen 15 till S & MP, 10 till norbergsalliansen, 5 till V och 1 till nykomlingarna SD. Eftersom inget “block” i dagsläget har egen majoritet har vi sossar och miljöpartister bett att få träffa företrädare för vänstern för att diskutera möjligheterna till samarbete. Oavsett hur räkningen i morgon går tror jag att Norberg vinner på en samverkan mellan oss tre rödgröna partier. Återstår att se vad vi kan komma överens om.

Gratulationerna haglar eftersom vi gick framåt med 1,7 procentenheter i söndagens val. Det är förstås väldigt kul. Jag är stolt över att vi ökade TROTS att vi bytt ut populära Kenneth Östberg som förstanamn mot tämligen okända Åsa. Tydligen har väljarna förtroende för oss som lag och för vår politik. Jag hoppas att jag får möjligheten att axla kommunstyrelseordföranderollen och att jag inte ska göra dem som röstat på oss besvikna.

Den som lever får se.

Det är i alla fall skönt att valrörelsen är över och att det finns plats för lite mer i livet.

Som sömn, t ex.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s