Radio Norberg

Närradioföreningen Radio Norberg har begärts i konkurs för någon vecka sedan. Eldsjälar har i olika former drivit radiostationen i 17 år (ungefär) och uppnåt en aktningsvärd status hos lyssnarna. Det ska alla inblandade vara stolta över.

Nu har en av eldsjälarna kallat till ett inledande möte med företrädare för de politiska partierna för att sondera terrängen för fortsatt närradio i Norberg. Det är inte svårt att vara positiv till det för radion har betytt väldigt mycket för väldigt många. Själv har jag inte lyssnat så ofta men när jag i förra veckan skulle lyssna på sändningarna från kommunfullmäktige, och insåg att det inte finns någon radio längre, var saknaden stor.

Jag tror att alla som vill arbeta för fortsatt radio i Norberg behöver bestämma sig för ett vägval: ska vi har en närradiostation, som drivs på ideell basis av föreningar i en närradioförening, eller ska vi har en mer kommersiell radio som har omfattande sändningar, anställd personal och reklamintäkter? Jag är inte säker på vilken väg som är klokast att gå, för båda vägarna har sina för- och nackdelar, men jag känner mig övertygad om att valet måste göras.

Kanske finns det nya intressenter på arenan?

Det ska bli spännande att följa den fortsatta utvecklingen för radiomediet i Norberg.

Annonser

One thought on “Radio Norberg

  1. Bra Att frågan tas upp, JAG ÄR FÖDD PÅ NORBERGS LASSARETT PÅ 40 TALET OCH DET ÄR AV VIKT ATT NI TAR ETT KLOKT BESLUT I RADIOFRÅGAN OCH VARFÖR INTE TA EN KONTAKT MED ANGRÄNSANDE KOMMUNER T E X FAGERSTA SOM ÄR KAPITALSTARKA OCH DÅ KONTAKT MED VÄNSTERPARTIETS OCH VÅRT KOMMUNALRÅD STIG HENRIKSSON OCH VÄNSTERPARTIETS HÖGSTA PRESIDIUM OCH STYRELSE FÖR FÖRFRÅGAN OM DELTAGANDE OCH KANSKE FÖR EN FRAMTIDA PROPAGAN DISKTISKT RADIOINNEHÅLL FÖR FLERA KOMMUNER,KANSKE AVESTA-SALA SKINNSKATTEBERGS KOMMUNER FÖRESLAGSVIS SÅ ATT DET FRAMLEDES LANSERAS EN STARKARE OCH EN MERA HÅLLBAR EKONOMISK PLATTFORM ATT STÅ PÅ OCH SOM JAG HAR INFORMERATS OM SÅ ÄR JU NORBERGS EKONOMI INTE SOM FAGERSTAS, OCH MYCKET SÅ HAR VI FAGERSTAS KOMMUNALRÅD STIG HENRIKSSON MFL ATT TACKA FÖR DETTA, OCH VARFÖR INTE TA KONTAKT MED VÄNSTERPARTIETS RIKSDAGSMAN FRÅN NORBERG KENT PERSSON FÖR EN VIDARE REKONSTRUKTION OCH HJÄLP UPPIFRÅN MED NORBERGS EKONOMI,JAG TROR ATT EN HOPSLAGNING AV FLERA KOMMUNER KAN VARA LÖSNINGEN FÖR Den EKONOMISKA VERKLIGHET SOM FINNS I DAG OCH MÅSTE LÖSAS,OCH VIDARE MED LITE RATIONILASERINGAR INOM LEDEN KANSKE OCKSÅ ÄR EN DELLÖSNING OCH DÅ KOMMER RADIOPROBEMATIKEN Att lösas också,för är dom ekonomiska aspekterna lösta då får samhällsmedborgarna det lättare att leva och bo kvar i norberg,och varför inte försöka att få fart på gruvnäringen i norberg?
    MVH Kennet nordström
    kennerdh@gmail.com
    inväntar svar och kontakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s