KF 5 dec 2011

Då har kommunfullmäktige i Norberg antagit den nya Översiktsplanen. Äntligen, skulle jag vilja utbrista, efter två års roligt, viktigt och ibland klurigt jobb. Nu har vi den långsiktiga planen klar, återstår att omsätta den i en massa verkstad.

Fullmäktige beslutade också att vi, p g a kraftigt minskande kommunala intäkter nästa år, inte kan erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid. Åtminstone inte på en gång: Eva Pålsson (S) lämnade in en motion där hon vill att kommunen undersöker möjligheterna att samordna Kortis och Nattis, där barn med särskilda behov kan tillbringa kvällar och helger, med barnomsorg på samma tid för barn som inte har några särskilda behov. En god idé som jag önskar att jag hade kommit på själv, tidigare. Tur att vi är många som tänker och som jobbar tillsammans.

Fullmäktige ställde sig bakom den skrivelse som jag har gjort till Länsstyrelsen där vi bla kräver att kommunen och våra medborgare tillfrågas innan utsättning av varg sker i vår kommun. Antalet vargar i Norberg med omgivning har ökat kraftigt de senaste åren och vi är flera som tycker att det räcker nu.

Annonser

One thought on “KF 5 dec 2011

  1. Hej Åsa , Vilken tur att Eva Pålsson skrev en motion om det, på Hotell- och Restaurngfackets Kongress beslutade vi att vi skall jobba med att alla kommuner i landet tillhanda håller nattöppna dagis för alla som arbetar på obekvä,m arbetstid dvs utan för kontorstid. Våra medlemmar arbetar ofta på sådan tid och får då själva ordna barnpassning eller sluta arbeta på kvällar och nätter då kommunerna inte tillhanda håller ”Nattisar” då man får barn..

    Ha en skön och vilsam jul önskar Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s