Med sorg i hjärtat

In i det längsta har jag stått upp för vår demokratiskt valda partiledare, intalat mig själv att läget går att vända och att partiet kan återfå väljarnas förtroende. Nu har jag tvärtom offentligt krävt att Håkan Juholt avgår som partiordförande för det här går bara inte längre.

Håkan är en fantastisk talare. Han kan som få andra förmedla partiets budskap och grundläggande värderingar. Håkan har säkert många andra förtjänster också men han har definitivt inte lyckats som ledare för vårt parti. Kanske beror det på en sluten och dålig valprocess. Säkert har den omilda granskningen och behandlingen i media spelat in. Definitivt har partiet fler problem än vår partiledare men nu har det gått så långt att vi inte har en chans att diskutera och föra fram vår politik – Håkan har blivit en black om foten.

Detta är inte något angrepp på Håkan som person. Detta är ett kallt och sorgset konstaterande från en som så sent som i julhelgen deklarerade att Håkan kan bli vår nästa statsminister. Jag hoppades att en lång julledighet skulle ge Håkan nya krafter, tid att tänka igenom vad som gått snett, möjlighet att prata ihop sig med andra i partiet och arbeta fram en strategi för hur vi ska vända detta elände till något riktigt bra. Den förhoppningen grusades sönder så fort Håkan återvände till rampljuset.

När kommunalråd, landstingsråd, arbetarkommunordföringar, riksdagsmän och ungdomsförbund i Västmanland träffades på partikansliet idag var vi helt överens om att loppet är kört. Vi kommer aldrig kunna få tillbaka människors förtroende för vårt parti så länge vi inte byter partiledare. Det räcker inte med ett partiledarbyte, långt därifrån, men det är en nödvändig förutsättning för en nystart. Därför har Västmanlands partidistrikt idag krävt att Håkan Juholt lämnar sitt uppdrag som partiordförande.

Annonser

4 thoughts on “Med sorg i hjärtat

  1. Detta är så sorgligt och det går inte att förstå hur det ska sluta. VU har ju uttryckt sitt fortsatta förtroende för Juholt och tre partidistrikt vill inte ha honom kvar. Någonstans måste de två uppfattningarna mötas. Hur ska det gå? Ock om han avgår, vem ska i så fall ta över? Stackars, stackars parti och alla solidariska medlemmar.
    Britt

    • Patrik, jag tycker tvärtom att Carin Jämtin hanterar situationen oerhört proffsigt just nu. Vi är i ett pressat läge, få (om ens någon) har önskat detta men under omständigheterna tycker jag att Carin gör det absolut bästa man kan tänka sig. Vi ska vara glada att vi har en så kompetent, trygg och lugn partisekreterare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s