Förbättrad busstrafik i norra Västmanland

En av de viktigare faktorerna för tillväxt är goda kommunikationer. Det är ett område som de flesta kommuner arbetar med ständigt och som det tyvärr ofta tar tid innan vi ser resultat av.

I valrörelsen 2010 var det flera norbergare, framför allt kvinnor 65+, som framförde önskemål om bättre kollektivtrafik. De ville kunna ta sig till och från kulturevenemang och möten i Stockholm och Västerås, trots att de inte äger någon bil. Ett fullt rimligt krav, kan tyckas. En tid som upplevdes som allra mest problematisk var kvällar och helger, då det gick bra att åka tåg från Västerås till Fagersta men längre kom de inte, för bussen hade slutat gå till Norberg.

Sedan en tid tillbaka har möjligheterna att åka buss från Fagersta till Norberg kvällstid förbättrats. Först fanns en anropningsbas tur, d v s om man ringer en timme innan (alltså strax innan tåget avgår från Västerås) får man åka taxi för priset av en bussbiljett till Norberg. Den turen har nu blivit en ”riktig buss” i turlistan och jag hoppas att det är många som använder sig av den möjligheten.

I december är det dags för nästa steg: i den nya turlistan för 2014 kommer det vara 30-minuterstrafik mellan Fagersta och Norberg i ”rusningstid”, d v s när de flesta reser till och från arbete och studier. Detta är en satsning för att nå våra mål för ökat kollektivt resande, mindre utsläpp och samtidigt ett förstärkande av den regionala arbetsmarknaden. Vi är stolta över att – genom Kollektivtrafikmyndigheten – kunna presentera den här satsningen. Vår förhoppning är att det är många som tar chansen att börja resa kommunalt i vinter. Låt bilen stå, slipp nedisade rutor och dålig sikt, och bidra till en bättre miljö!

Så småningom planeras för tätare turer även mot Avesta men det dröjer ytterligare några år.

Annonser

One thought on “Förbättrad busstrafik i norra Västmanland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s