Nytt Trygghetsboende

Vi socialdemokrater är glada och stolta över att Norbergs första Trygghetsboende nu står klart. 24 helt nyrenoverade lägenheter med hiss, rymliga badrum och inglasade balkonger är ett välkommet tillskott på den lokala bostadsmarknaden och möjligheten till måltider och social samvaro tror jag bidrar till upplevd trygghet för många äldre. Trygghetsboendet har dessutom inneburit att ett par nya familjer har flyttat till Norberg. Kul och välbehövlig.

Flera norbergare har tyvärr missuppfattat vad Trygghetsboende innebär och kanske förväntat sig handikappanpassade lägenheter. Så är inte fallet. Dessa moderna och tillgängliga lägenheter ska kunna hyras ut till vem som helst när de inte längre behövs som just Trygghetsboende för personer fyllda 70 år. Om någon hyresgäst behöver anpassning görs det utifrån individens behov, precis som i vilket annat boende som helst.

Att hyran (mellan 6 300 -6 700 kr för två rum och kök) kan uppfattas som hög har jag förståelse för, även om det i relation till andra nyproducerade lägenheter i Sverige är en ganska låg kvadratmeterkostnad. Vår ambition är förstås att så många som möjligt ska ha råd att bo i de nya, fina lägenheterna. För pensionärer med låg inkomst finns det möjlighet att få bostadstillägg. Hur mycket man kan få i bostadstillägg beror på vilka inkomster man har. Som mest kan man få ersättning för 93 procent av bostadskostnader upp till 5 000 kr/månad, d v s upp till 4 990 kr i bidrag. Du kan själv räkna ut om du har rätt till bostadstillägg via www.pensionsmyndigheten.se/bostadstillägg eller ringa till Pensionsmyndigheten.

Min förhoppning är att många sjuttio-plussare, oavsett inkomst, tar chansen att bo centralt, modernt och tryggt i Norberg. Det tycker jag att ni är värda.

Annonser

One thought on “Nytt Trygghetsboende

  1. Det är det finaste hyreshuset som finns i NORBERG! Det återstår bara en inglasad förbindelsegång till Resedans matsal och en lokal där man kan utöva sin hobby tillsammans med andra hyresgäster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s