Öppen process om framtiden

Vi har nyss gått in i ett valår, med val till EU-parlamentet i slutet av maj och val till kommun, landsting och riksdag i mitten av september.

Vi socialdemokrater får ibland, med rätta, kritik för att vi håller våra diskussioner i slutna rum. Det har vi i Norberg tagit fasta på. Vi arrangerade under hösten tre Framtidscaféer som var öppna för alla norbergare att delta i. Där lyssnade vi partiaktiva på vad de som deltog ville se för utveckling i vår by. Det var intressanta diskussioner, brister påtalades och det blev tydligt att många känner en stor stolthet över det som är bra Norberg.

Alla förslag antecknades och det blev totalt 32 mer eller mindre konkreta punkter. Dessa förslag har alltså inte ”filtrerats” av oss i partiet utan är det som norbergarna själva föreslagit. För att ännu fler ska kunna vara delaktiga i utvecklingen av vår politik publicerade vi de inkomna förslagen på vår facebook-sida Nytt på byn och i reklambladet Norbergsbladet (distribueras till alla hushåll i kommunen) som ett julpyssel. Ett tiotal personer har tagit chansen att kommentera och prioritera.

Nu sitter vår valprogramgrupp och funderar över vilka av de inkomna förslagen som stämmer överens med våra egna idéer, med vår politik och vad vi tror är möjligt att genomföra. Inom kort kommer vi att presentera ett utkast till valprogram och det gör vi med ytterligare ett Framtidscafé den 17 februari. Där har du och alla andra norbergare möjlighet att komma med åsikter. Det slutgiltiga valprogrammet fastställs av Socialdemokraternas årsmöte i mitten av mars.

Vår förhoppning är att den politik och de förslag som vi ber om medborgarnas förtroende att genomföra nästa mandatperiod ska spegla den utveckling som flertalet norbergare vill se. Det är nu du har möjlighet att påverka vårt program, men chansen att påverka vilka partier som ska styra samhällets utveckling har du både den 25 maj och den 14 september.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s