Vad spelar det för roll om – eller hur – jag röstar?

Hur vårt samhälle ska se ut i framtiden bestämmer vi tillsammans. Det finns ingen naturlag som styr samhällets utveckling, inte heller är det givet att det är marknaden som styr (om vi inte vill att det ska vara så, förstås). Det är du och jag och alla andra som väljer hur vi vill att framtiden ska se ut och vad vi är beredda att göra för att det ska bli så.

Hur Europa kommer utvecklas framöver kan EU-paralamentet, åtminstone till viss del, påverka.

Vilka förutsättningar kommunerna och landstingen får att genomföra den lokala och regionala politiken är beroende av vilka partier som sitter i regeringen. En socialdemokratiskt ledd regering som satsar på fler jobb och en bättre skola är en förutsättning för att den politik som jag och mitt parti går till val på lokalt ska kunna genomföras fullt ut i Norberg. Allt hänger samman och alla val gör skillnad.

Vi norbergare har förmånen att leva på en vacker och trygg plats med en stolt och anrik historia. Så är det inte för alla. I en orolig värld är det många människor som tvingas fly och söka sig en bättre framtid. Här i Norberg har vi både plats för och behov av nya människor med andra erfarenheter som kan bidra till samhällets utveckling.

I Norberg är vi bra på att samarbeta, bra på att se möjligheter och vi är kända för de många evenemang som arrangeras här på ideell basis. I stort sett är Norberg ett bra ställe att leva på men det finns saker som måste bli bättre.

Vi Socialdemokrater tar ställning för alla människors lika värde, oavsett bakgrund eller förutsättningar. Vi tror att människans kraft, men också vårt gemensamma ansvar för varandra, är en motor för samhällets utveckling. Socialdemokratin är i grunden en frihetsrörelse. För oss innebär det en politik som skapar tillval och frihet, inte sortering eller begränsade valmöjligheter.

Hur du röstar i EP-valet spelar roll för hur Europa kommer se ut i framtiden. Den socialdemokratiska gruppen vill att EU ska konkurrera med kunskap och utveckling – inte med låga löner och sämre arbetsvillkor. Vi socialdemokrater vill skriva in de fackliga fri- och rättigheterna i EUs grundlag.

Vi socialdemokrater står upp för den fria rörligheten på arbetsmarknaden, men vi kan aldrig tillåta att den missbrukas för att kringgå de regler vi har i Sverige för att skydda arbetstagarnas rättigheter. En gemensam europeisk arbetsmarknad får inte försämra villkoren för Europas löntagare.

Vi vill införa ett socialt protokoll som stärker de fackliga rättigheterna. Ordning och reda på arbetsmarknaden ger konkurrensfördelar och goda förutsättningar för jobb.

Dina val spelar roll. Hur du röstar spelar roll för hur framtiden kommer att se ut.

Använd din rösträtt, i alla val, och se till att samhället utvecklas i den riktning du finner klokast.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s