Budget för Norberg 2015

Äntligen vardag!

Efter sommaruppehåll, storbrand, valrörelse och politiska förhandlingar om styret i kommunen är det hjärtinnerligt skönt med lite vardag igen. Två nya partier har tagit plats i kommunfullmäktige och många nya politiker syns i de beslutande församlingarna. Spännande! Politiker är medborgare och ju fler i befolkningen som vill bidra till lokalt politiskt arbete desto bättre speglar besluten det medborgarna egentligen tycker.

Vi socialdemokrater fortsätter att styra Norberg men behöver få stöd av minst ett parti till för att få majoritet för våra förslag i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Det betyder att övriga partier också kan få igenom förslag utan socialdemokraternas stöd.

Kommunfullmäktige var i alla fall enigt (föutom att ett parti avstod från att rösta) när vi beslutade om Budget för Norbergs kommun år 2015. Det är första gången under min tid som kommunalråd som budgeten inte innehåller några besparingskrav. Det känns mycket bra.

Det är fortsatt snäva ramar som gäller men vi kan i alla fall utlova fler avdelningar och mer personal i förskolan, mer pengar till barn i behov av särskilt stöd, utökade öppettider och kulturskola för alla barn på Unkan. Köket på Björkängen ska byggas om så att mer mat kan lagas från grunden, till glädje för våra gamla och för att bidra till ett mer hållbart klimat. Kommunen ska bli bättre på att marknadsföra lediga tomter, utreda rasrisker i gamla gruvområden och förhoppningsvis bli en Fair Trade City. Det finns fler områden som behöver utvecklas och förstärkas men det får vi återkomma till i framtida budgetar.

Norberg är helt klart på rätt väg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s