Tröghet i förändringsarbete – inget nytt

”Det finns ingenting så svårt att ta itu med, ingenting så vådligt att leda, ingenting så osäkert i framgång som att söka införa en ny tingens ordning.

Den som förändrar får nämligen som motståndare alla dem som lyckats väl i de gamla spåren och endast ljumma försvarare i dem som kan tänkas fungera i det nya. ”

Niccolo Machiavelli 1469

Annonser

2 thoughts on “Tröghet i förändringsarbete – inget nytt

  1. Hej Åsa. Hörde precis inslaget med dig på Studio Ett. Så fantastiskt befriande med en kommunalråd som visar känslor och till och med gråter på möten. Ingen pinsamt med det – bara ett bevis på att det fortfarande finns de som är engagerade i politiken för att de faktiskt brinner för något och tror på att det går att övervinna orättvisor. Det finns alltså hopp! Heja heja!

    • Tack Amanda. Ja, det går att förändra världen och det går att övervinna orättvisor. Jag är övertygad om att flyktingmottagandet och invandringen blir en gåva för Sverige om vi klarar av att ta tillvara all den kraft, kompetens och uppfinningsrikedom som finns. Det hänger på oss om det ska bli problem eller möjligheter. Och det mellanmänskliga ansvaret kommer vi aldrig ifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s