Kommer godstågen rulla genom Norberg igen?

Trafikverket har 2014 beslutat att lägga ner järnvägen Kärrgruvan – Snyten vid kommande årsskifte. Norbergs kommun, lokala företag och EngelsbergNorbergs Järnvägshistoriska förening vill tvärtom möjliggöra för godstrafik på järnvägen för att ge bra förutsättningar för företagen i regionen, uppfylla målen i kommunens energi- och klimatstrategi samt ta ett viktigt steg för att åter få spårbunden persontrafik till Norberg.

Kommunen och Trafikverket har under sommaren ingått en avsiktsförklaring med just detta syfte. Därför har Kommunfullmäktige nu enhälligt beslutat att gå in som delägare i ett järnvägsbolag. Syftet med kommunens inblandning är att garantera transparens och offentlighet, att alla som vill ges möjlighet att köra gods på sträckan. Pengar till en mindre upprustning av banan finns avsatta hos Trafikverket och kommer att överföras till järnvägsbolaget.

Tillsammans – företag, ideell förening, stat och kommun – kan vi göra stor skillnad för den hållbara tillväxten i vår region. Vi ska göra allt vi kan för att planerna går i lås. Gör de det tror jag att Norberg kan vara ett exempel för resten av Sverige hur man kan arbeta tillsammans för större och bättre framgång.

Annonser

2 thoughts on “Kommer godstågen rulla genom Norberg igen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s