Spännande uppdrag att utforma ny integrationspolitik

Socialdemokraterna genomför ett politikutvecklingsarbete med målet att bygga ett starkare och mer rättvist Sverige. Jag har fått i uppdrag av Partistyrelsen att ingå i en arbetsgrupp som ska ta fram förslag på migration- och etableringsområdet.  

 

Runt om i Sverige genomförs nu många viktiga reformer som gör Sverige bättre – både frågor vi gick till val på och frågor vi varit tvungna att hantera när omvärlden förändras. Inför partikongressen år 2017 genomför Socialdemokraterna ett politikutvecklingsarbete i några av de mest kritiska frågorna. Det gör vi för att förtydliga vårt samhällsbygge, lyfta blicken och titta framåt.

Jag är jättestolt över att mitt parti satsar stort på politikutveckling och att jag är en av tre som fått detta viktiga uppdrag.

Ylva Johansson, Arbetsmarknadsminister, och Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande i Borås, är de andra två personerna i arbetsgruppen.

 

  • Det är uppenbart, inte minst för oss i Norberg, att det svenska samhället står inför en prövning på migrations- och etableringsområdet. Myndigheter, kommuner och civilsamhället gör idag mycket goda insatser. Samtidigt finns stora utmaningar, framförallt i hur nyanlända snabbare ska etableras i samhället, genom jobb och utbildning.

 

  • Det känns viktigt och kul att få vara med och utforma förslag som handlar om hur vi vill utveckla Sverige på lång sikt. Vi ska lyssna på andra, vända och vrida på utmaningar och hitta förslag till lösningar. Spännande!

 

Vi ska presentera förslagen för partistyrelsen i slutet av året.

 

Annonser

One thought on “Spännande uppdrag att utforma ny integrationspolitik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s