Utvärdering av vallöften, halvvägs

Vi socialdemokrater tar ställning för alla människor, oavsett bakgrund eller förutsättningar. Vi tror på människans kraft men också på vårt gemensamma ansvar för varandra som en motor för samhällets utveckling. Vi gick till val 2014 på ett lokalt program med 30 punkter som vi lovade norbergarna att verka för. Nu, när ungefär halva mandatperioden har passerat, är det hög tid att utvärdera hur det har gått.

 

Glädjande nog är 13 av de 30 punkterna klara eller på god väg att kunna bockas av. 11 punkter är påbörjade men mycket arbete återstår och 6 punkter har vi inte lyckats ta oss an än. Detta är ett resultat som vi är ganska stolta över, med tanke på de stora utmaningar vi också har hanterat de senaste åren, men vi är långt ifrån nöjda. Vi tycker att norbergarna ska kunna förvänta sig mer av oss innan det är dags att gå till val igen i september 2018.

 

Nu har kommunen en kostchef och 13 Mkr har investerats i ett nytt och bättre kök på Björkängen. Det är bra för våra äldre och det är bra för personalen som lagar maten. Det finns idag betydligt fler vuxna i skolan, alla barn i grundskolan erbjuds kostnadsfri läxläsningshjälp och den som behöver kan få barnomsorg på kvällstid. Vi har dubblat anslaget till Norbergs ungdomsråd, infört ett ungdomsråd för mellanstadiet och utökat öppettiderna på fritidsgården Unkan. Det finns plats för alla äldre som behöver särskilt boende, äldre kan äta mat och umgås tillsammans och alla par som båda har särskilt boende kan, om de vill, bo tillsammans. Kulturstipendiet är återinfört och det finns ett rabatterat busskort för ungdomar. 

 

Gott så, men vi är långt ifrån klara. 

 

Vi har inte lyckats skapa ett traineeprogram för unga arbetslösa tillsammans med näringslivet. Det finns inte någon ny idrottshall. Norberg har ännu inte någon social investeringsfond. Äldre kan inte i högre utsträckning än tidigare välja vad de vill ha hjälp med. Det, och mycket annat, ska vi jobba vidare med. 

 

Vi är stolta över det förtroende norbergarna har givit oss och vi gör allt vad vi kan för att leva upp till förväntningarna. När det är dags att rösta om vilka som ska styra Norberg efter 2018 lovar vi att ännu fler löften ska vara uppfyllda. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s